Osnovana Udruga za borbu protiv krijumčarenja

Autor: Darko Bičak , 22. svibanj 2013. u 22:00
Osmišljena je i tehnologija Codentifi koja će omogućavati inspektorima da i preko mobitela dobiju informaciju o ispravnosti svake kutije cigareta ili boce

Osmišljena je i tehnologija Codentifi koja će omogućavati inspektorima da i preko mobitela dobiju informaciju o ispravnosti svake kutije cigareta ili boce.

Četiri globalne duhanske kompanije: British American Tobaco (BTI), Imperial Tobacco Group, Japan Tobacco i Philip Morris, osnovali su udruženje za borbu protiv šverca cigareta i alkoholnih pića.

Udruga za digitalno praćenje i kodiranje (DCTA) pomagat će vladama u borbi protiv krijumčarenja, krivotvorenja i porezne evazije. Osmišljena je i tehnologija Codentifi koja će omogućavati inspektorima da i preko mobitela dobiju informaciju o ispravnosti svake kutije cigareta ili boce. U DCTA-i procjenjuju da je 12 posto svjetskog tržišta cigareta u vrijednosti od 40 milijardi dolara, nezakonito. Po pitanju alkohola se ta brojka penje i na 30 posto. Iz TDR-a jučer nisu htjeli komentirati osnivanje Udruge, niti trenutno nagađati hoće li joj se pridružiti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close