Orban odustao od uvođenja poreza na internet

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. listopad 2014. u 10:37
Foto: Reuters

Mađarski premijer Viktor Orban odustao je od plana uvođenja poreza na internet u njegovu sadašnjem obliku.

Mađarski premijer Viktor Orban odustao je od plana uvođenja poreza na internet u njegovu sadašnjem obliku nakon prosvjeda tisuća ljudi diljem zemlje i obećao je provesti "nacionalne konzultacije" u siječnju.

Prosvjedi su "onemogućili" uvođenje poreza, rekao je Orban za državni radio. "Porez na internet ne može se uvesti u sadašnjem obliku… Ništa se ne može uvesti u ovim okolnostima", kazao je.

Konzervativna Orbanova vlada željela je uvesti porez na preuzimanje podataka s interneta u visini od 150 forinta (3,80 kune) za gigabajt. Europska komisija oštro je kritizirala taj prijedlog, a njegovi protivnici su rekli da se njime žele ograničiti temeljne slobode.

Plan o uvođenju poreza na internet izazvao je najveće prosvjede protiv Orbanove vlade otkako se on vratio na vlast 2010. godine.

Vlada će iduće godine početi "nacionalne konzultacije" o tome treba li uvesti porez na internet, rekao je premijer dodajući da će konzultacije "dugo trajati".

Prosvjednici su najavili "proslavu" u petak navečer.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ima on bolju ideju od poreza, jednostavno će ga zabraniti.

Čudna “konzervativna vlada” u Mađarskoj će početi “nacionalne konzultacije”.

Neka se ugleda na hrvatsku “jaaako liberalnu vladu” koja gazi i ignorira nacionalno bilo. Hrvatski premijer javno kaže da se na neku temu neće održati referendum ma koliko potpisa incijativa prikupi.

Neka i Mađari izaberu antinacionalnu vladu.

New Report

Close