Optužnica protiv smijenjenog Sharifa

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2017. u 21:59
Nawaz Sharif, Foto: Reuters

Obitelj bivšeg premijera Pakistana kupovala je luksuzne stanove u Londonu.

Pakistanski antikorupcijski sud podignuo je optužnicu protiv smijenjenog premijera Nawaza Sharifa i njegove kćeri zbog optužbi povezanih s vlasništvom nad nekretninama u Londonu.

Svjedoci sa suda potvrdili su da su Nawaz Sharif, njegova kćer Maryam, kao i njezin suprug Muhammad Safdar, optuženi od strane pakistanske agencije za borbu protiv korupcije (NAB).

Svi su se izjasnili da nisu krivi. Maryam i Safdar su bili prisutni na sudu, dok je Sharif poslao svog predstavnika jer se on trenutno nalazi u Velikoj Britaniji, gdje se njegova supruga pokušava izliječiti od raka.

Sharifov premijerski mandat okončan je ostavkom u srpnju 2017., nakon što ga je Vrhovni sud Pakistana, odlučujući temeljem istrage povodom skandala Panama Papers, proglasio krivim i osudio na deset godina gubitka prava na javne dužnosti. Prema dokumentaciji Panama Papersa, objavljenih 2016., Sharifova kći i dvojica njegovih sinova posjeduju offshore tvrtke registrirane na Britanskim Djevičanskim otocima, a preko kojih kupuju luksuzne stanove u Londonu.

Vrhovni sud zaključio je kako bogatstvo obitelji ne odgovara njenim prihodima.

Maryam i njezina braća optužili su za potpisivanje krivotvorenih dokumenata kako bi stekli vlasništvo nad offshore tvrtkama koje su kupovale razne nekretnine.     

Komentirajte prvi

New Report

Close