OMV traži naftu u Crnom moru

Autor: Poslovni dnevnik , 25. lipanj 2013. u 21:59
U planu je gradnja dvije istražne bušotine

Austrijanci u projektu surađuju s Totalom i Repsolom.

Beč Naftna kompanija OMV sa partnerima počela je pribavljanje seizmičkih podataka za istraživanja nafte u zapadnom dijelu Crnog mora, u priobalju Bugarske.

Partneri za istraživanje ugljikohidrata za blok 1-21 Khan-Asparuh su austrijski OMV sa 30 posto, francuski Total sa 40 posto i španjkolski Repsol sa 30 posto udjela, priopćili su iz OMV-a. Inače blok 1-21 Khan-Asparuh zauzima površinu od 14.220 četvornih kilometara, a dubina mora doseže do 2200 metara.

Prema planu trebala bi se pribaviti trodimenzionalna sezmička slika za ukupno 7740 četvornih kilometara bloka. Član Izvršnog odbora OMV-a zadužen za sektor istraživanje i proizvodnja, Jap Huiskes, rekao je da će seizmička kampanja OMV-u i partnerima omogućiti definiranje lokacija na kojima će bušiti dvije istražne bušotine sa ciljem procjene potencijalnih resursa ugljikohidrata u ovom dijelu crnomorskog podmorja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ovi će vaditi ugljikohidrate…nadam se da se neće zdebljati ako ih bude previše [emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]

New Report

Close