Odbili Gatesovu donaciju kokoši: “On misli da živimo kao prije 500 godina”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. lipanj 2016. u 08:56
Foto: Reuters

Bolivija godišnje proizvede 197 milijuna pilića i ima kapacitete za izvoz 36 milijuna, priopćila je bolivijska udruga peradara.

Bolivijska vlada je u srijedu odbila donaciju kokoši američkog milijerdera Billa Gatesa, a bolivijski su dužnosnici američkom milijarderu poručili da se informira o rastućem bolivijskom peradarskom sektoru.

"Kako on može misliti da živimo kao prije 500 godina, usred džungle, ne znajući kako nešto prozvesti?", rekao je novinarima bolivijski ministar razvoja Cesar Cocarico. "Uz dužno poštovanje, on bi trebao prestati govoriti o Boliviji".

Gates, osnivač Microsofta i filantrop, nedavno je najavio da će donirati 100.000 kokoši zemljama s visokim stopama siromaštva, većinom državama subsaharske Afrike ali i Boliviji.

Bolivija godišnje proizvede 197 milijuna pilića i ima kapacitete za izvoz 36 milijuna, priopćila je bolivijska udruga peradara.

Komentari (4)
Pogledajte sve

tenkre

A i ovi u Boliviji su lumeni samo tako. Nisu mogli uzeti te piliće i podijeliti ih besplatno gladnima, kojih sigurno ima. Ne, radije će im prodati svoje iz vlastite proizvodnje. A usput popljuvati Gatesa kao i ovaj licemjer ivan.zoric

Lik je postao klošar, pokušava kupiti svoje dobročinstvo i humanost sa kokošima, a zarađuje nad tim istim ljudima sa prodajom svog skupog softwarea, koji licemjer.

Ua, akko je uvrijedio Bolivijce. Bit će zapisan u anale Bolivijskih i Venezuealanskih neprijeatelja.
Užasno. Prokleti kapitalisti.Sram ga može biti. Htio pokloniti 100 000 kokošiju.
Trebao je pokloniti 100M$, to ne bi bila uvreda.

New Report

Close