Objavljen popis benzinskih crpski s lošim gorivom u FBiH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. veljača 2013. u 19:20
Ilustracija (Epa)

Vlasti Federacije BiH objavile su u petak popis od 30 benzinskih crpki na kojima je otkriveno loše gorivo.

Vlasti Federacije BiH objavile su u petak popis od 30 benzinskih crpki na kojima je otkriveno loše gorivo, zbog čegu su podignute kaznene prijave kod nadležnih sudova.

Kako je u petak na svojoj internetskoj stranici objavila Federalna uprava za inspekcijske poslove, tijekom inspekcijskog nadzora i laboratorijskog ispitivanja utvrđena je prodaja tekućih naftnih derivata koji ne zadovoljavaju propisane standarde kvalitete. U Federaciji BiH postoji 695 benzinskih crpki, a na svakoj 23-oj pronađeno je gorivo loše kakvoće. Pojašnjava se da je analizom goriva koje prodaju te crpke utvrđeno da gorivo, dizeli i benzini, imaju niske točka paljenja, visoku količinu sumpora, te visoku točku filtrabilnosti zbog čega može doći do začepljenja filtera dizelskih motora.

Uprava za inspekcijske poslove navela je uz objavu popisa od 30 benzinskih crpki i da je podnijela Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnim sudovima. Zbog razlike u cijenama goriva, mnogi vlasnici automobila u pograničnim područjima Hrvatske često toče gorivio u BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close