Obiteljska putovanja u Europi rastu, Španjolska najtraženija

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2016. u 22:00
Lani 640 milijuna noćenja u Europi od obiteljskih odmora, Fotolia

Na drugom je mjestu Francuska, a na trećem Njemačka, u kojoj je broj obiteljskih turista prema 2007. udvostručen, pokazalo istraživanje.

Obiteljska putovanja u inozemstvo u europskim su zemljama u stalnom porastu, a samo lani na takva je putovanja otišlo oko 78 milijuna Europljana, pokazuje analiza istraživačke kuće IPK International i svjetske turističke burze ITB Berlin.

“U posljednjih 10 godina prosječna godišnja stopa rasta obiteljskih putovanja odnosno odmora s djecom mlađom od 15 godina bila je oko 2%. Ove se godine očekuje nastavak takvog trenda te premašivanje lanjskih oko 640 milijuna noćenja u Europi ostvarenih tijekom obiteljskih odmora”, ocjenjuju iz IPK-a, ističući da je za obiteljska putovanja omiljeno odredište Europa. Najpopularnija destinacija za obitelji je Španjolska, gdje se ostvari oko 15% takvih putovanja.

Na drugom je mjestu Francuska, a na trećem Njemačka, u kojoj je zabilježen visok rast u tom segmentu. “Još 2007. Njemačka je u tom segmentu bila na šesta, iza Španjolske, Francuske, Italije, Austrije i Turske, no sada je na trećem mjestu s gotovo udvostručenim brojem obiteljskih turista”, napominju iz IPK. Izvan Europe najpopularnije obiteljske destinacije su SAD, Egipat, Maroko, Tunis i Tajland. Najpopularniji su odmori uz more i jezera, city break i kružne ture, a hoteli i iznajmljivanje kuća najtraženiji tip smještaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close