Obilaznica oko Goražda prilika za BiH tvrtke

Autor: Poslovni dnevnik , 04. siječanj 2018. u 21:59
Očekuje se 150 mil. eura kredita od međunarodnih financijskih institucija/Duško Marušić/PIXSELL

Veza s važnim regionalnim prometnim koridorima.

Na popisu cesta koje su obuhvaćene projektom "Modernizacija magistralnih cesta u Federaciji Bosne i Hercegovina" nalazi se i obilaznica Goražde.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma zakazalo je javnu raspravu o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš, Plana upravljanja okolišem i Plana upravljanja otpadom u postupku izdavanja okolišne dozvole investitoru – JP Ceste Federacije, koja će se održati 24. siječnja u Goraždu. 

Očekuje se da će za izvođenje radova na obilaznici biti angažirane i domaće kompanije, te će se na taj način potaknuti zapošljavanje ugostiteljskog i trgovinskog osoblja u obližnjim uslužnim i trgovinskim poslovnim objektima.

Izgradnja obilaznice Goražde je vrlo važna jer kroz područje kantona i susjednih općina prolaze najznačajniji regionalni prometni koridori koji povezuju BiH sa Srbijom, Crnom Gorom, Albanijom, Grčkom i Turskom.

Vlada FBiH podržala je inicijativu za osiguranje kreditnih sredstava od međunarodnih financijskih institucija u iznosu do 150 milijuna eura za modernizacija magistralnih cesta u Federaciji BiH. Osim sredstava od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), očekuje se da će JP Ceste FBiH dobiti sredstva od Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od 50 milijuna eura kao i jednaku svotu od Svjetske banke (WB). 

Komentirajte prvi

New Report

Close