Obične, nezdrave cigarete će nestati

Autor: Sergej Novosel Vučković , 30. studeni 2016. u 21:59
Otrova nastalih pušenjem bit će manje/D.M./PIXSELL

Vodeći proizvođač duhanskih proizvoda razvija zdravije rješenje.

Kad kompanija, vodeća u svojoj branši, najavi da će prestati proizvoditi ono na čemu i temelji svoje izvrsno poslovanje, stječe se dojam ili da se netko igra svojom karijerom ili da prodaje spinove da se bolje promovira.  

U slučaju Philip Morrisa, najjačega svjetskog proizvođača cigareta, zacijelo je riječ o i te kako utemeljenoj tvrdnji koja ima i alternativu, a glasi da Philip Morris uskoro možda prestaje proizvoditi i prodavati klasične cigarete. Okrenuli bi se seriji proizvoda Iqos, kažu za BBC inovativnima na taj način da duhan ne spaljuju, već ga samo zagrijavaju. Što je navodno i zdravije za potrošača/pušača.

 "Pušači bi dobili isti "udar" nikotina, ali čak 90 posto manje opasnih otrova koje udišu duhanskim dimom, kažu u PM-u Velike Britanije, istaknuvši da je multinacionalka sa sjedištem u Švicarskoj u Iqos već uložila oko tri milijarde dolara. Može ga se naći u nekoliko zemalja, nama najbliža je Italija. Šef Andre Calantzopoulos usto poručuje da bi rado radio s vladama na programu kojim bi se napustile konvencionalne cigarete."Znamo da naši proizvodi štete i zato trebamo naći i komercijalizirati one manje štetne", reći će on.

Ne bi to, očito je, radili iz zdravstvenih razloga, vuku ih i jaki materijalni motivi, potkrijepljeni time da tržište alternativnih proizvoda, poput električnih cigareta, raste. BBC primjećuje da je već bilo eksperimenata s grijanjem, a ne izgaranjem duhana, američki Reynolds je 1980. s tim imao malo uspjeha. Philip Morrisov Iqos je, inače pakiranje s baterijom, nalik starom mobitelu, a služi elektronapajanju tankoga držača cigareta. Pušač nabavlja pakete duhanskih štapića, stavlja ih u taj držač i zapali. Upotreba stvara manje dima, manje i smrdi, kažu korisnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close