Obama napade u Bostonu nazvao “terorističkim činom”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2013. u 19:44
Epa

Predsjednik SAD-a Barack Obama u utorak je bombaške napade u Bostonu nazvao “terorističkim činom” no dodao je da još nije poznato jesu li dvije eksplozije djelo strane ili domaće skupine ili pojedinca.

Predsjednik SAD-a Barack Obama u utorak je bombaške napade u Bostonu nazvao "terorističkim činom" no dodao je da još nije poznato jesu li dvije eksplozije djelo strane ili domaće skupine ili pojedinca.

Obama je u sobi za konferencije Bijele kuće, dan nakon što su u eksploziji dvije bombe na cilju bostonskog maratona ubijene tri osobe a deseci ranjeni, pozvao Amerikance da budu budni i paze na sumnjive aktivnosti.

Obama je nakon što su ga izvijestili ravnatelj FBI-a Robert Mueller, tajnica za domovinsku sigurnost Janet Napolitano te drugi suradnici za nacionalnu sigurnost, rekao da se još mnogo toga treba istražiti oko najgoreg napada na tlu SAD-a od 11. rujna 2001. godine.

Nema naznaka motiva, niti tko je postavio i detonirao bombe, rekao je, osudivši napad kao "gnjusan i kukavički čin".

"Svaki puta kada se bombama napadnu nevini civili to je teroristički čin", rekao je Obama. "Ono što, međutim, još ne znamo je tko je izveo taj napad ili zašto, je li ga planirala i izvršila teroristička organizacija, strana ili domaća, ili je to bilo djelo zlog pojedinca".

Obama je rekao da je istraga napada tek na početku.

"Bit će potrebno vremena da se istraži svaki trag i utvrdi što se dogodilo. No saznat ćemo to", rekao je Obama. "Saznat ćemo tko je povrijedio naše građane i privest ćemo ih pravdi. Znamo i da američki narod odbija biti teroriziran", rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close