Obama imenovao Hagela za ministra obrane, a Brennana za direktora CIA-e

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. siječanj 2013. u 08:58
Barack Obama, John Brennan (Epa)

Američki predsjednik imenovao je bivšeg republikanskog senatora Chucka Hagela za novog ministra obrane, a svog savjetnika za borbu protiv terorizma Johna Brennana za direktora CIA-e.

Američki predsjednik Barack Obama imenovao je u ponedjeljak bivšeg republikanskog senatora Chucka Hagela za novog ministra obrane, a svog savjetnika za borbu protiv terorizma Johna Brennana za direktora CIA-e, te pozvao Senat da hitro potvrdi njihova imenovanja.

Hagel, odlikovani veteran rata u Vijetnamu, zamijenit će u Pentagonu Leona Panettu. Kritičari su protiv njega već pokrenuli napade zbog stavova oko Izraela i Irana. Brennan je iskusni dužnosnik CIA-e koji se 2008. povukao iz utrke za šefa američke Središnje obavještajne agencije, kada su se otvorila pitanja oko njegove uloge u agresivnim metodama ispitivanja osumnjičenih terorista u vrijeme administracije bivšeg predsjednika Georgea W. Busha.

On bi trebao naslijediti umirovljenog generala Davida Petraeusa, koji je dao ostavku zbog izvanbračne veze sa svojom biografkinjom.

Komentirajte prvi

New Report

Close