Obama doputovao u Bruxelles

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. ožujak 2014. u 08:28
Foto: Reuters

Američki predsjednik Barrack Obama doputovao je u utorak navečer u Bruxelles, gdje će u srijedu sudjelovati na sastanku na vrhu s čelnicima EU-a.

Američki predsjednik Barrack Obama doputovao je u utorak navečer u Bruxelles, gdje će u srijedu sudjelovati na sastanku na vrhu s čelnicima EU-a.

To je njegov prvi posjet europskoj prijestolnici otkako je izabran za predsjednika i prvi posjet nekog američkog predsjednika nakon 2005. godine.

Obamu su po slijetanju dočekali belgijski kralj Philippe i premijer Elio di Rupo. U Bruxellesu su na snazi iznimne mjere sigurnosti.

Američki predsjednik će tijekom svog 24-satnog boravka u Belgiji posjetiti u srijedu ujutro memorijalno groblje u Waregemu, kako bi odao počast poginulim Amerikancima u prvom svjetskom ratu.

S čelnicima EU-a, predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem i predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom, Obama će se sastati tijekom radnog ručka, a predviđeno trajanje je samo 75 minuta. Obama će također održati govor u bruxelleskoj "Palais des Beaux Arts", pred oko 2000 odabranih uzvanika. Iz Bruxellesa odlazi u srijedu navečer u Rim, gdje će se u četvrtak i petak sastati s papom Franjom te talijanskim predsjednikom i premijerom.

Obama će također u svom hotelu razgovorati s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Fogh Rasmussenom.

Američki predsjednik u Bruxelles je doputovao iz Haaga, gdje je sudjelovao na summitu o nuklearnoj sigurnosti i na sastanku skupine G7.

Komentirajte prvi

New Report

Close