Nude Vršačke vinograde za 4 mil. eura

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2017. u 21:59
Vlasnik Vršačkih vinograda znat će se 30. siječnja, Foto: PD

Kao mogući kupci spominjali su se strani ulagači, među kojima i kineska tvrtka Yihai

Vršački vinogradi koji su od studenoga 2015. godine u stečaju, uskoro bi mogli dobiti novog vlasnika, što bi trebalo biti poznato već krajem siječnja. Agencija za licenciranje stečajnih upravitelja oglasila je prodaju Vršačkih vinograda kao pravne osobe u stečaju, s brendom. Početna cijena iznosi 480.159.084,38 dinara (oko 4 mil. eura), a javno nadmetanje održat će se 30. siječnja.

Dosad su se kao potencijalni kupci spominjali strani ulagači, a među njima kao poslednji kineska kompanija Yihai, ali povjerenik Dušan Dragojlović kaže za portal eKapija da su to neslužbeni napisi.
“Novi vlasnik bit će neovisan o stečajnom postupku koji se nastavlja na stečajnoj masi, bez potraživanja i dugovanja. Kupcu ostaju brendovi i vinogradi, koji su održani”, kaže Dragojlović, podsjećajući da zainteresirani za kupovinu moraju do 23. siječnja uplatiti depozit.

Unatoč problemima koji su pratili Vršačke vinograde od odlaska u stečaj, berba grožđa ove je godine počela na vrijeme, iako na manjim površinama nego ranije, na 720 od ukupno 1134 hektara vinograda. Neometan rad postignut je zahvaljujući ugovoru o zajedničkoj proizvodnji i poslovnoj saradnji, koji je Agencija za licenciranje stečajnih upravitelja, koja vodi stečajni postupak, u srpnju potpisala sa srpskom tvrtkom Profinex, a podrazumijeva ulaganja u završetak poljoprivrednih radova u vinogradima, berbu, te proizvodnju, flaširanje i prodaju vina od ovogodišnjeg uroda.

Komentirajte prvi

New Report

Close