NP Durmitor lani posjetilo čak 19 posto više turista

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2019. u 21:59
Na Durmitoru je lani bilo 220.207 turista

Broj posjetitelja atraktivne destinacije na sjeveru Crne Gore od 2010. godine povećan je gotovo pet puta.

Broj posjetitelja crnogorskog Nacionalnog parka Durmitor u porastu je iz godine u godinu, a prošle godine ga je posjetilo ukupno 220.207 turista, što je za 19 posto više u odnosu na 2017. godinu, rekao je Elvir Klica, direktor Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

"Usporedba podataka iz 2010. i 2018. godine pokazuja da je broj posjetitelja povećan za gotovo pet puta" rekao je Klica, objašnjavajući da Durmitor cijele godine privlači posjetitelje iz svih krajeva svijeta jer pruža idealne uvjete za rekreaciju, sport i boravak u prirodi.

Prema njegovim riječima, ove godine godine planirane su brojne aktivnosti u cilju unaprjeđenja turističke ponude i promocije nacionalnog parka.  "Među značajnijim manifestacijama je i obilježavanje Dana NP Durmitor, u rujnu, u cilju promocije aktivnosti kao što su kajakarenje, pješačenje i biciklizam", navodi Klica.

Nastavit će se i realizacija projekta "Panoramski put – Durmitorski prsten".

"NP Durmitor kao jednu od najatraktivnijih destinacija sjevera Crne Gore, osim turista, u proteklom razdoblju imali su priliku posjetiti i međunarodni novinari, blogeri i turoperatori sa značajnih tržišta, kao što su Njemačka, Austrija, Francuska, Poljska, Japan i Kina, tako da ćemo i ove godine, u suradnji s NTO Crne Gore, nastaviti s promocijom najatraktivnije turističke ponude, ne samo ovog, već svih pet nacionalnih parkova", zaključio je Klica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close