‘Novozelanđani su ludi za Hrvatskom, ali kad dođe euro bit će teško’

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2012. u 12:21
Thinkstock

Bračni par Kapiteli su vlasnici turističke agencije Croatia Times Travel, koja na Novom Zelandu prodaje hrvatske turističke destinacije.

'Novozelanđani obožavaju putovanja, oni jednostavno moraju putovati, kazali su za Novi list  Marija i Gverino Kapiteli , bračni par podrijetlom iz Hrvatske koji živi u toj dalekoj zemlji.

Bračni par Kapiteli su vlasnici turističke agencije Croatia Times Travel, koja na Novom Zelandu prodaje hrvatske turističke destinacije. Ovu su obiteljsku turističku agenciju otvorili u novozelandskom gradu Aucklandu, s time da je od početka ideja bila specijalizirati se za Hrvatsku. Agencija je otvorena 1995. godine, a dvije godine kasnije uzeli su predstavništvo za Croatia Airlines i dobili ime Croatian Times Travel što je, kažu, bilo dosta čudno za to tržište. Dati ime po samo jednoj, i to maloj te udaljenoj destinaciji.

 'Trebalo je dosta upornosti, u početku je bilo prilično teško jer u Hrvatskoj je još bilo vrijeme ratnih godina, turisti nisu imali motiva dolaziti ovamo. Međutim, iz godine u godinu zanimanje je raslo i danas je Hrvatska među najjačim destinacijama za Novozelanđane, čak i najtraženija', rekla je za Novi list Marija Kapiteli koja je pokrenula posao. Kažu kako je turistima iz Novog Zelanda Hrvatska postala jedna od obaveznih destinacija na putovanju Starim kontinentom. 'U početku nisu razumijeli što je to točno Hrvatska i što ondje mogu vidjeti i doživjeti, no učestalim učenjem i educiranjem polako su otkrivali našu zemlju.' 

'Hrvatska je Novozelanđanima, dakle, postala baza u kojoj provode najveći dio odmora u Europi', istaknuo je Guerino Kapiteli. 'Ono što je važno jest da je Novozelanđanima Hrvatska počela biti najvažniji dio puta po Europi, baza u kojoj se najdulje zadržavaju', zaključio je bračni par Kapiteli. Iduća turistička godina, ističu, barem u ovoj zemlji bi trebala biti bolja nego 2012., no kad euro dođe u Hrvatsku, bit će teško, smatraju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Euro neće doći ako ga ne pozovemo.Nama sve izgleda automatsko, ali pristup članstvu u EU je samo jedna stepenica…pa i za euro se treba potruditi. Dakle nemojmo se truditi i ispuniti uslove i živjet ćemo ljepše :))))

New Report

Close