Novi kupci žele Šećeranu

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2019. u 21:59
Cijena neće pasti ispod 38 mil. kuna

Srpski bankar iz Hong Konga šalje pismo namjere.

Za kupovinu Tvornice šećera Bijeljina, nakon ulagača iz Turske, Vijetnama, SAD-a, Srbije i BiH, zainteresirani su i kupci iz Kine i Italije, od kojih je jedan organizator tečajeva iz bankarstva, doznaje portal Capital.ba.

Bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin, porijeklom iz Novog Sada, sastao se nedavno s Nebojšom Matićem, stečajnim upraviteljem Šećerane koji mu je objasnio što je imovina tvornice te kakav je stav vjerovnika oko prodaje, odnosno da cijena neće pasti ispod 10 milijuna KM (oko oko 38 mil. kuna).

Dogovoreno je da Đuragin dostavi pismo namjere. Za njega se na mreži LinkedIn navodi da radi u Global Financial Genesisu u Hong Kongu i da mu je posao procjena projekate za financiranje, spajanja ili preuzimanja i da donosi konačne odluke o sredstvima i uplatama, ali i da pregovara s vladama suverenih država o izravnoj uplati gotovine za državne humanitarne i infrastrukturne projekte.

Na jednoj australijskoj web stranici on nudi treninge iz bankarstva koje naplaćuje po danu i do 1500 eura. Za Šećeranu je zainteresiran i Paulo Cazzavi iz Milana koji je posjetio tvornicu te obećao da će dostaviti pismo namjere. 

Komentirajte prvi

New Report

Close