Nove staze i žičare stižu na Kopaonik

Autor: Poslovni dnevnik , 04. studeni 2018. u 21:59
Foto: Gety Images

Noćno skijanje vrlo je popularno pa će skijaški centar dobiti još jednu takvu stazu.

U srpskom skijaškom centru Kopaonik nedavno je puštena u rad nova trafo-stanica te se više neće morati isključivati sustav za umjetno zasnježivanje skijališta da bi hoteli imali stabilnu opskrbu električnom energijom, javlja Politika.

Na prostoru skijališta ove sezone bit će nekoliko novih staza. Riječ je o dvije staze na lokaciji Gvozdac, dužine dva kilometra, i na lokacijama Krčmar, Pančić i Duboka. Izgradnjom duplog ski-lifta na Marinim vodama, bit će povećan kapacitet prijevoza skijaša. Kako tvrde u Skijalištima Srbije, državnoj kompanija koja upravlja Kopaonikom, nakon osvjetljivanja dvije staze pokazalo se da je noćno skijanje vrlo popularno, pa će ski centar Kopaonik dobiti još jednu noćnu stazu i to na Pančiču.

Najavljena je i veća briga za sigurnost skijaša i to uz sustav elektročitača putem kojeg je moguće praćenje lokacije skijaša. Tako će nadležne službe moći brže reagirati ako je nekom potrebna pomoć, a skijaši i boarderi moći će u slučaju nesreće sami uputiti poziv za pomoć.

Komentirajte prvi

New Report

Close