Zbog neuobičajeno toplog vremena njemački vinogradari kreću u berbu mnogo ranije, a očekuju vrlo dobru kvalitetu grožđa.
Kako je njemačkim medijima izjavio Ernst Büscher iz tamošnjeg Vinskog instituta, berba ove godine započinje iznimno rano.
"Povijesno gledano, berba je uranila oko tri tjedna", kaže Büscher. No, toplo vrijeme osim uranjene berbe donijelo je i visoku kvalitetu grožđa, s dosta šećera što obećava i više razine alkohola.
Osim toga, njemački vinari očekuju da im ove godine talijanske kolege neće biti snažna konkurencija kao prijašnjih godina jer će vina plasirati na tržište u slično vrijeme.
Raniju berbu kvalitetnijeg grožđa očekuju i francuski vinari, kazao je ministar poljoprivrede Stéphane Travert.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu