Njemački kredit za vjetropark u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 19. prosinac 2013. u 21:59
PD

Njemačka razvojna banka (KfW) odobrila je Elektroprivredi BiH kredit u iznosu od 65 milijuna eura za financiranje izgradnje Vjetroparka Podveležje.

Njemačka razvojna banka (KfW) odobrila je Elektroprivredi BiH kredit u iznosu od 65 milijuna eura za financiranje izgradnje Vjetroparka Podveležje. Rok otplate kredita je 15 godina, uključujući i 3 godine odgode plaćanja. Ukupni troškovi izgradnje Vjetroparka Podveležje procjenjeni su na 71,8 milijuna eura. Uz kredit KfW-a, izgradnja će biti finansirana i sa 6,8 milijuna eura vlastitih sredstva JP Elektroprivreda BiH. Kredit je zaključen između KfW-a i Bosne i Hercegovine koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora, te Federacije BiH koju predstavlja Ministarstvo financija FBiH i JP Elektroprivreda BiH, kao krajnjeg korisnika. Izgradnja Vjetroparka Podveležje sa 16 vjetroagregata ukupne snage do 48 megavata i mogućom godišnjom proizvodnjom električne energije do 100 gigavatsati, planirana je na platou Podveležja na mikrolokacijama Mali Grad i Svetigora na oko 760 metara nadmorske visine. Za ovaj projekt Elektroprivreda BiH je dobila koncesiju na 30 godina. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Njemci daju kredite, da bi prodali njemačku robu, da bi na kamatama zaradili. Uspjeh njemačkog gospodarstva, 3 puta zarađuju na domorodcima. A kad ne bude love za vratit, ukinu se penzije…il zdrastveni sustav….pa opet ponovo

New Report

Close