Njegov posao je testiranje marihuane i pisanje recenzija

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2014. u 13:44
Thinkstock

Svakog tjedna kupuje neki od proizvoda od marihuane, koja je legalna u Coloradu od siječnja, te ga testira i zatim piše recenziju.

Jake Brown je 31-godišnji producent, komičar i poduzetnik iz Colorada, koji ima još jedan zanimljiv posao – recenziranje marihuane.

Naime, Brown je prvi kritičar takvog tipa koji je počeo pisati za list The Denver Post, navodi The New York Times u svojoj reportaži. Svakog tjedna kupuje neki od proizvoda od marihuane, koja je legalna u Coloradu od siječnja, te ga testira i zatim piše recenziju. Drugim riječima, Brown je plaćen da puši marihuanu i piše o njenoj kvaliteti. "Ljudi mi često kažu – čovječe, imaš najbolji posao na svijetu", kaže on.

The Denver Post je dosad angažirao dva kritičara specijalizirana za marihunu, nakon što je pokrenuo zasebnu web stranicu The Cannabist. Ricardo Baca, "urednik za kanabis", kaže kako to jednostavno ima novinarskog smisla. "Imamo kritičare restorana i vina. Imamo nagrađivani blog o pivu. Prema toj logici, treba vam i recenzent za marihuanu – možda i nekoliko njih", kaže urednik.

Browne je oglas za posao vidio na Facebooku, a dosad je objavio 27 recenzija.

Komentirajte prvi

New Report

Close