NIS prvo tromjesečje završio s gubitkom

Autor: Poslovni dnevnik , 05. svibanj 2015. u 21:59
Investicije NIS-a u prva tri mjeseca 2015. iznosile su nešto više od sedam milijardi dinara

Investicije NIS-a u prva tri mjeseca 2015. iznosile su nešto više od sedam milijardi dinara.

Naftna industrija Srbije (NIS) zabilježila je u prvom tromjesečju ove godine neto gubitak od 4,7 milijarde dinara zbog negativnih tečajnih razlika i korištenja skupih zaliha nafte koja je bila kupljena po višim cijenama, priopćila je kompanija.

Kao posljedica nepovoljnih makroekonomskih trendova, EBITDA u prvom tromjesečju 2015. godine iznosila je 7,2 milijarde dinara, što je 53 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Investicije NIS-a u prva tri mjeseca 2015. iznosile su nešto više od sedam milijardi dinara, a najviše je ulagano u istraživanje i proizvodnju nafte i plina, modernizaciju kapaciteta prerade, kao i u razvoj maloprodajne mreže. NIS je potpisao i ugovor s kompanijom CB&I za izradu temeljnog i proširenog temeljnog projekta za tzv. duboku preradu, a u siječnju je završen i remont postrojenja Bitumen u Rafineriji nafte Pančevo.

Komentirajući rezultate poslovanja kompanije u prvom tromjesečju ove godine, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je rekao da se kriza iz prošle godine prenijela i u prve mjesece 2015. godine i da su zato ovi rezultati bili očekivani.

Komentirajte prvi

New Report

Close