Nike srušio prihode Manchester Utd-a

Autor: Tomislav Pili , 20. studeni 2014. u 21:59
Bivši trener Davi Moyes

Prvo propuštanje sudjelovanja u Ligi prvaka od sezone 1995/96. srušilo je prihode Manchester Uniteda (MUFC) za 10 posto, pokazuje objavljeno izvješće legendarnog nogometnog kluba.

Prvo propuštanje sudjelovanja u Ligi prvaka od sezone 1995/96. srušilo je prihode Manchester Uniteda (MUFC) za 10 posto, pokazuje objavljeno izvješće legendarnog nogometnog kluba. Kako navodi britanski BBC, klubu su prihodi u trećem tromjesečju pali na 88,7 milijuna funti. Ukupni prihodi za ovu godinu od 395 milijuna funti trebali bi biti manji za 40 milijuna funti.

Pad se prvenstveno pripisuje neisplaćivanju bonusa od njihovog tehničkog sponzora, američkog proizvođača sportske opreme Nike zbog neulaska u ovosezonsko elitno UEFA-ino klupsko natjecanje. Pad prihoda trebao je biti i veći od 10 posto, ali je dijelom kompenziran većim priljevom novca od ostalih sponzora te smanjenjem plaća klupskoj administraciji.

Kako je izjavio šef MUFC-a Ed Woodward, financijski rezultat za ovu i sljedeću godinu “reflektirat će nesudjelovanje u Ligi prvaka”. No, sljedeća sezona ipak će biti mnogo bolja jer na snagu stupa 10-godišnji ugovor s Adidasom vrijedan 750 milijuna funti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close