Nezaposlenost u SAD-u na najnižoj razini u gotovo četiri godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2012. u 16:01
Ilustracija

Gotovo sva su radna mjesta otvorena u uslužnim sektorima, u prvom redu u sektorima zdravstvene skrbi, transporta i skladištenja.

Američki su poslodavci u rujnu neto otvorili 114 tisuća novih radnih mjesta a stopa nezaposlenosti spustila se na 7,8 posto, najnižu razinu u gotovo četiri godine, izvijestilo je u petak američko ministarstvo rada. U privatnom sektoru neto su otvorene 104 tisuće novih radnih mjesta. Gotovo sva su radna mjesta otvorena u uslužnim sektorima, u prvom redu u sektorima zdravstvene skrbi, transporta i skladištenja.

Nakon višemjesečnog razdoblja neto zatvaranja radnih mjesta u javnom sektoru, u rujnu ih je otvoreno 10 tisuća. Ministarstvo je ujedno naviše revidiralo podatke za srpanj i kolovoz, koji sada ukupno pokazuju neto 86 tisuća novootvorenih radnih mjesta više no što je prvobitno procijenjeno. Stopa nezaposlenosti kliznula je u rujnu na 7,8 posto, što je njezina najniža vrijednost od siječnja 2009. U kolovozu iznosila je 8,1 posto. Bez posla je u rujnu bio 12,1 milijun Amerikanaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close