Nestro prodaje nekretnine u RS, Srbiji i Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 28. lipanj 2015. u 21:59
Nestro Petrol sa 82 benzinske postaje ima najveću prodajnu mrežu u Bosni i Hercegovini

Ruski vlasnik Rafinerije nafte Brod u financijskim je problemima.

Grupa Nestro rasprodaje vrijedne nekretnine lanca benzinskih postaja Nestro Petrola i Rafinerije ulja Modriča koje se nalaze u Republici Srpskoj (RS), Srbiji i Crnoj Gori.

Ruski investitori u naftnu industriju RS ubrzano traže kupce za prodaju svih nekretnina, od poslovnih zgrada, do hotela, ureda, stanova i kuća, javlja portal Capital.ba.  Nestro je u sastavu Optima grupe, koja se bavi proizvodnjom i prometom nafte i naftnih derivata sa sjedištem u Banja Luci, a osnivač Optime je ruska kompanija Njeftegazinkor. Većinski vlasnik Njeftegazinkora je Zarubežnjeft, državna kompanija iz Moskve. Njeftegazinkor je većinski vlasnik Nestro Petrola, Rafinerije nafte Brod i Rafinerije ulja Modriča, a ima i najveću mrežu, od 82 benzinske postaje u BiH.

U pozivu za dostavljanje ponuda navodi se da je ukupna početna cijena ponuđenih sedam nekretnina oko 3,61 milijuna eura, ali Nestro je početkom ovog mjeseca objavio drugi oglas u kojem traži kupca za čak 19 poslovnih zgrada, ureda, odmarališta i stanova. Nestro ima ozbiljne financijske probleme jer je Rafinerija nafte Brod prošlu godinu završila s akumuliranim gubitkom većim od pola milijarde maraka, a pad je nastavljen i u prvom tromjesečju ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close