Velika svjetska kompanija proširuje kapacitete u Srbiji, samo će ova tvornica izvoziti u 40 zemalja svijeta

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2018. u 14:13
FOTO: Press

Kompanija Nestlé Adriatic predstavila je danas proširenje kapaciteta tvornice u Surčinu i najavila izvoz proizvoda iz ove tvornice u 40 zemalja svijeta u kojima je Nestlé prisutan.

Tvornica u Surčinu dobila je dvije nove proizvodne linije koje su proizvodnju povećale za 25%, omogućile proizvodnju 100 novih proizvoda i otvaranje više od 30 radnih mjesta, dok ukupno ulaganje kompanije Nestlé u novu opremu iznosi 2,3 milijuna eura.

"Ovo je velika stvar za Nestlé poslovanje, jer uz regionalne potrošače, služimo potrošače globalno, te su Austrija, Bugarska, Francuska, Njemačka, Švicarska, Japan, Rusija, Meksiko, Peru, Tajvan, Ujedinjeni Arapski Emirati samo neke od zemalja u koje ćemo izvoziti", istakla je Yana Mikhailova, direktorica tržišta jugoistočne Europe kompanije Nestlé.

S novih proizvodnih linija tvornice izlazit će asortiman proizvoda za konzumaciju izvan kuće (hotele, restorane, kafiće) – dehidrirani konditorski proizvodi za pripremu kolača i museva, desertni sirupi kao i napitak od kave NESCAFE Chocofreddo.

Od 2011. godine u Surčinu je proizvedeno više od 55.000 tona Nestlé proizvoda i kreirano više od 2.100 recepata. Sa najnovijom investicijom, proizvodnja u odnosu na prošlu godinu je povećana za četvrtinu, dok je ukupan broj proizvoda iz kulinarskog, konditorskog i asortimana za konzumaciju izvan kuće koji se proizvode u tvornici dosegao 270.

Komentirajte prvi

New Report

Close