Nestlé okončao višemjesečni sukob sa šest trgovaca, a profitirat će i kupci

Autor: Poslovni dnevnik , 03. svibanj 2018. u 07:45
Pristali na popuste/REUTERS

Proizvodi švicarske kompanije vraćaju se na police, a uvjeti su ostali povjerljivi.

Švicarski prehrambeni div Nestlé objavio je u srijedu da je s europskim maloprodajnim kompanijama postigao dogovor kojim je okončan višemjesečni spor oko cijena i omogućen povratak njegovih proizvoda na police.

"Drago nam je što je postignut uravnoteženi sporazum i što će se Nestléovi proizvodi uskoro vratiti na police šest članica europskog maloprodajnog udruženja AgeCore", kazao je glasnogovornik švicarske tvrtke, potvrđujući time izvješće njemačkog lista Lebensmittelzeitung.

Glasnogovornik AgeCorea potvrdio je dogovor, napominjući da su uvjeti povjerljivi. "Vraćamo se normalnom poslovanju s Nestléom", kazao je. Udruženje sa sjedištem u Ženevi, čiji su članovi, između ostalih, njemačka Edeka i švicarski Coop, bojkotiralo je proizvode švicarske kompanije tražeći bolje uvjete opskrbe.

Glasnogovornik Edeke također je potvrdio dogovor. Coop će pokrenuti dvotjednu akciju počevši od sredine svibnja u kojoj će nuditi do 30 posto popusta na više od 500 Nestléovih proizvoda.

Sukob najveće prehrambene kompanije na svijetu i trgovaca nadovezao se na niz vanjskih znakova napetosti u odnosima dobavljača i trgovaca čiju pozadinu čine promjene u ukusima potrošača i sve jača internetska konkurencija. Nestlé je u prvom tromjesečju ove godine povećao prodajne prihode isključivo zbog većeg obujma.

Komentirajte prvi

New Report

Close