Nestlé dovršio preuzimanje Pfizer Nutrition

Autor: Darko Bičak , 04. prosinac 2012. u 22:00
Paul Bulcke, predsjednik Uprave Nestléa

Akvizicijom vrijednom 11,85 milijardi dolara švicarska prehrambena industrija je dodatno ojačala svoju poziciju na globalnom tržištu hrane za djecu.

Nestlé Grupa zaključila je akviziciju Pfizer Nutritiona vrijednu 11,85 milijardi dolara, izvijestili su iz švicarske prehrambene grupacije. Proces integracije obuhvaća i prelazak 4500 zaposlenika tvrtke Pfizer Nutritiona u Nestlé.

U priopćenju se ističe da će akvizicija unaprijediti poslovanje tvrtke Nestlé u području proizvodnje dječje hrane, njihov rast i globalnu prisutnost te na vodeću poziciju u istraživanju i razvoju."Jaki brendovi, širok asortiman proizvoda, talentirani zaposlenici posvećeni uspješnosti poslovanja, kao i geografska prisutnost tvrtke Pfizer Nutrition koja ostvaruje 85% prodaje na tržištima u nastajanju, u potpunosti odgovaraju poslovanju tvrtke u segmentu dječje hrane", kažu u Nestléu.Akvizicija će također omogućiti kombiniranje poznatih Pfizerovih brendova poput S-26 Gold, SMA i Promil s postojećim asortimanom uspješnih Nestlé brendova kao što su Nan, Gerber, Lactogen, Nestogen i Cerelac žitarice za bebe, koji već uživaju povjerenje potrošača.Nestlé je prošlog tjedna najavio osnivanje zajedničke tvrtke s kineskom farmaceutskom kućom Hutchison Chi-Med. Kineska tvrtka bavi se ljekovitim proizvodima, a zajednička kompanija, u kojoj će oba partnera imati jednake udjele, zvati će se Nutrition Science Partners (NSP), a bavit će se istraživanjem, razvojem i proizvodnjom nutritivnih i medicinskih proizvoda. Nestlé će dobiti pristup Chi-Medovoj knjižnici o tradicionalnim ljekovima s više od 50.000 ekstrakata iz više od 1200 različitih ljekovitih biljaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close