Ne, nismo razgovarali s Fiat Chryslerom

Autor: Poslovni dnevnik , 24. kolovoz 2017. u 14:09
Great Wallovi SUV-ovi su traženi/REUTERS

Kineski proizvođač terenaca Great Wall opovrgava sam sebe da kupuje rivala.

Kineski proizvođač automobila Great Wall Motor objavio je kako nije održao razgovore s predstavnicima talijansko-američkog Fiat Chryslera (FCA), čime je doveo u sumnju moguću ponudu za kultni Chryslerov brend terenaca Jeep i utjecao na smanjenje špekulacija na tržištu u vezi toga značajnog posla.

Kineska kompanija potvrdila je da je istraživala mogućnosti u pogledu Fiat Chryslera, no poručila je i kako nije ostvaren znatan napredak prema dogovoru. U izjavi dostavljenoj burzi u Šangaju u utorak, iz tvrtke su kazali da postoji 'velika nesigurnost' u pogledu bilo koje potencijalne ponude. U ponedjeljak je ta automobilska kompanija izrazila interes za kupnju dijela ili cijelog poslovanja FCA.

No, u kasnijim izjavama, Great Wall, najveći kineski proizvođač luksuznih sportskih terenaca, promijenio je ploču. Iz tvrtke su poručili kako nisu 'uspostavili kontakt s izvršnim direktorom Fiat Chryslera, niti potpisali ikakav dokument s tom talijansko-američkom automobilskom grupacijom. Fiat Chrysler, sedmi najveći svjetski proizvođač automobila, objavio je u ponedjeljak kako nije zaprimio ponudu od Great Walla. Great Wall je prošle godine prodao nešto više od milijun vozila, uglavnom u Kini, koja je trenutno najveće svjetsko tržište automobila.

Komentirajte prvi

New Report

Close