Nastavljeno izraelsko bombardiranje Gaze

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2012. u 10:44
Izraelski vojnik / EPA

“Broj žrtava dosegao je 80 smrću dvojice 35-godišnjaka i petogodišnjeg djeteta u zračnom napadu” koji je bio usmjeren na četvrt Zeitun, u gradu Gazi.

Izraelsko zrakoplovstvo i mornarica nastavili su u ponedjeljak bombardiranje Pojasa Gaze, usmrtivši tri osobe među kojima jedno petogodišnje dijete, dan nakon najsmrtonosnije ofenzive Izraela u kojoj je poginuo 31 Palestinac. "Broj žrtava dosegao je 80 smrću dvojice 35-godišnjaka i petogodišnjeg djeteta u zračnom napadu" koji je bio usmjeren na četvrt Zeitun, u gradu Gazi, izjavio je glasnogovornik ministarstva zdravstva Pojasa Gaze Ašraf al-Kudra.

Od pokretanja izraelske ofenzive "Stup obrane" u srijedu i ubojstva šefa vojnih opracija Hamasa Ahmada Džabarija u Gazi, ubijene su 83 osobe: 80 Palestinaca, od kojih polovica civila, te tri izraelska civila. Nedjelja je bila najpogibeljniji dan s 31 ubijenim Palestincem, većinom ženama i djecom. Uz napad na četvrt Zeitun, izraelsko zrakoplovstvo je potpuno uništilo zgradu policije grada Gaze tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

Izraelski ratni brodovi također su bombardirali Pojas Gaze tijekom noći. U nedjelju je tijekom popodneva u zračnom napadu koji je uništio trokatnicu u četvrti Naser u gradu Gazi ubijeno devet članova iste obitelji. "Pokolj obitelji Dalu neće ostati nekažnjen", upozorile su Brigade Ezedin al-Kasam, oružani ogranak Hamasa koji upravlja Pojasom Gaze. S izraelske strane, četvrti dan zaredom, sirene za uzbunu odzvanjale su u nedjelju u Tel Avivu. Policija je objavila da su dvije rakete uočene proturaketnim sustavom "Iron Dome". Sedam Izraelaca je ranjeno. Pogođena je četverokatnica.

Najmanje 846 rakete ispaljene su od srijede na Izrael, od kojih je 302 uočio proturaketni sustav "Iron Dome", prema podacima koje je u nedjelju objavila izraelska vojska. Izrael je mobilizirao tisuće rezervista i rasporedio oklopna vozila, buldožere i tenkove na granici s Pojasom Gaze. Izraelski predsjednik Avigdor Lieberman kazao je u nedjelju da je jedini preduvjet primirju da sve oružane skupine u Gazi prestanu s paljbom.

Komentirajte prvi

New Report

Close