Nakon pola stoljeća Amerikanci će opet pušiti kubanske cigare

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

50-godišnja zabrana uvoza kubanskih cigareta u SAD od sutra prestaje važiti.

50-godišnja zabrana uvoza kubanskih cigareta u SAD od sutra prestaje važiti što znači da će uskoro i Amerikanci moći uživati u popularnim "kubankama".

Kako piše Telegraph, ljubitelji kubanskih cigareta najviše mogu zahvaliti Baracku Obami čija nova politika smirivanja odnosa sa Kubom i praktično počinje stupati na snagu.

Osim kubanskih cigareta, nova Obamina politika omogućit će mnogim Amerikancima putovanja u 144 kilometara udaljenu Kubu bez posebnih dokumenata, a osim toga prvi puta tamo će moći koristiti svoje kreditne kartice.

Uz mnoge druge, još jedna dodatna pogodnost poboljšanih kubansko-američkih odnosa koje je Obama najavio prije nekoliko tjedana je dozvola američkim telekomunikacijskim kompanijama da posluju u Kubi kako bi se internet komunikacija popela na mnogo viši nivo.

Da podsjetimo, američki predsjednik Obama i kubanski vođa Raul Castro 17. su prosinca najavili novu eru do tada "zategnutih" susjedskih odnosa, no  prema najnovijim pokazateljima, osim cigara, Amerikanci će uskoro u Kubu i kao - turisti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!