Najviše turista iz BiH ljetovat će u Turskoj i Albaniji

Autor: Poslovni dnevnik , 22. travanj 2014. u 22:01
Turske plaže ove će godine privući veći broj građana BiH

Prve ture iz BiH za Kuşadasi u Turskoj autobusom s all inclusive programom od 12 dana po cijeni od oko 1000 KM kreću početkom lipnja.

Građani Bosne i Hercegovine koji si mogu priuštiti da ljetnji godišnji odmor provedu u inozemstvu, prema prvim informacijama iz turističkih agencija najviše će putovati u Tursku i Albaniju.

Brojni programi, kroz rani booking, za ljetnu turističku sezonu već su u ponudi u turističkim agencijama u Bosni i Hercegovini. Kako je potvrđen Anadolu Agency, građani BiH već se zanimaju za ljetne turističke aranžmane, posebno zbog toga što ranija rezervacija donosi značajnije popuste. Tursku i Albaniju agencije već sada izdvajaju kao top destinacije, navodeći da će aranžmani za odmor u tim zemljama ovog ljeta biti najprodavaniji.

 

600maraka

cijena je obilaska Albanije autobusom

Ne vode u Tunis i Egipat 
Prve ture iz BiH za Kuşadas? u Turskoj autobusom s all inclusive programom od 12 dana po cijeni od oko 1000 KM kreću početkom lipnja, dok je program od 10 dana koji uključuje avion i stoji 1400 KM predviđen za kraj lipnja."U ponudi će se naći i aranžamni od osam i 15 dana i to u hotelima s od tri do pet zvjezdica na području Antaliye, a ove godine kao top destinacije u ponudi će biti i Kusadasi, ali i Bodrum. Veliko je zanimanje građana BiH za Tursku u vrijeme godišnjih odmora, ali i ostalih mjeseci, prije svega za Istanbul. Svakog praznika programi za Istanbul su među najprodavanijima", kaže Enisa Resić, turistička djelatnica iz Sarajeva.

S druge strane, u ponudi će biti i ture autobusom u Durresu, u Albaniji, po cijeni između 600 i 800 KM, ovisno o kvaliteti hotela i razdoblju godine kada turisti borave u toj zemlji.Iz Sarajeva ove godine nijedna turistička agencija neće nuditi izravne aranžmane za Tunis i Egipat i to iz sigurnosnih razloga. Kada je riječ o bližim destinacijama na Jadranu u ponudi će biti Crna Gora i Hrvatska, kao i aranžmani za Italiju i Španjolsku. Vjerojatno je da će veći broj turista iz BiH u Hrvatsku doći bez posredstva agencija. I u Zenici su odmakle pripreme za sezonu. "Već tradicionalne destinacije su Turska i Španjolska, a veoma popularni su Istanbul, Prag i Budimpešta. To je ono što se najviše traži te ove programe držimo stalno aktivnim", navodi Samir Hamzić, turistički djelatnik, dodajući da su građanima BiH posebno zanimljive kružne ture autobusom po Turskoj, koje uključuju obilazak Edirnea, Istanbula, Burse, Izmira te Troje.

 

1400maraka

stoji u Turskoj ljetovanje od 10 dana koje uključuje avion

Međutim, svi koji ovog ljeta iz BiH putuju u inozemstvo neće završiti na moru. Turistička agencija Centrotours do sada je prodala više od 500 aranžmana za putovanje u Brazil na utakmice BiH na Svjetskom prvenstvu, rekao je Agenciji Fena direktor Centrotursa Muamer Lutvić.Dodao je da je dosad prodano oko 300 aranžmana iz BiH, a ostali BiH navijači dolaze iz Njemačke, Austrije, Švedske, Engleske i Srbije. "Ostao je mali broj mjesta, a to su aranžmani od 3200 eura gdje će navijači gledati dvije utakmice i aranžmani od 4000 eura s tri utakmice", kaže Lutvić. 

Ima slobodnih mjesta
Turistička agencija Everest Travel iz Sarajeva je prodala oko 45 do 50 posto kapaciteta kojima raspolažu. "Kada je riječ o BiH dijaspori, Nizozemska i Austrija prednjače po broju rezervacija", rekao je direktor Eldin Kurbašić. Turistička agencija Sol Azur iz Sarajeva nudi aranžman od 1999 eura koji uključuje gledanje utakmice Argentina – BiH. "Prodali smo 85 aranžmana iz BiH, a imamo još slobodnih mjesta", rekao je predstavnik Sol Azura Dino Imamović.

Komentirajte prvi

New Report

Close