Najveći kineski industrijski park u Europi gradi se u Srbiji, najavljuju otvaranje 10.000 radnih mjesta

Foto: Srdjan Ilic/PIXSEL. Foto: Srdjan Ilic/PIXSEL.

Ministar financija Siniša Mali potpisao je sa kineskom kompanijom CRBC u Pekingu sporazum o izgradnji Industrijskog parka prijateljstva u Borči.

Industrijski park će Srbiji doneti ukupnu investiciju u visini od dvije milijarde eura, objavila je agencija Tanjug, a prenosi b92

Mali je, u izjavi Tanjugu, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da je riječ o još jednom velikom ugovoru za Srbiju. 

"U idućih par godina nići će ogroman industrijski park na 320 hektara. Park koji treba privući više od 1.000 kineskih kompanija. To će, kada smo računali sa CRBC, kompanijom koja će investirati u park, otvoriti skoro 10.000 novih radnih mjesta. Bit će to najveći kineski industrijski park u Europi. Biće upravo u Srbiji, Beogradu, kako bi sve kompanije koje dolaze iz Kine u Evropu privukli da dođu kod nas", objasnio je on. 

Mali je kazao da će CRBC investirati oko 220 miliona evra u Industrijski park prijateljstva, a, ako se uzmu u obzir sve kompanije koje će doci, ukupna investicija iznosiće oko dve milijarde evra. 

Komentari (5)
 • Pjesnik
  Pjesnik 8:05 19.10.2018.

  odeee sve ali nema veze imamo još repku, žuju i turizam. prst u uho.

 • dragon2000
  dragon2000 2:50 19.10.2018.

  Šta vi brijete? Kakva politika i Kosovo i fašizam. O čemu vi? Koga briga. Srbija napredovala 30 mjesta i sad je konkurentnija od Hrvatske za 10 mjesta. Zaostajemo i bit ćemo najsiromašnija država Europe jer u EU već jesmo a vi još uvijek stare priče iz devedesetih. Jako tup narod.

 • osi3
  osi3 0:22 19.9.2018.

  S obzirom na poznatu lažljivost njihova predsjednika teško će imati tko objasniti zašto bi Kinezi otvarali 10.000 radnih mjesta u Srbiji ako te iste poslove mogu raditi Kinezi za puno manju plaću. Ili možda u Srbiji planiraju smanjiti plaće ispod kineske razine? Logika za ubit vola.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!