Ovo je najgori scenarij rusko-ukrajinske krize

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2014. u 11:08
Foto: Reuters

Slijedom velikog rusko-ukrajinskog sukoba u Ukrajini, analitičari “Deutsche banke” Raj Hindocha i Marcos Arana prezentirali su tri moguća scenarija velike krize.

Slijedom velikog rusko-ukrajinskog sukoba u Ukrajini, analitičari "Deutsche banke" Raj Hindocha i Marcos Arana prezentirali su tri moguća scenarija velike krize čije bi posljedice mogle biti prijetnja miru i široj regiji, ali i obustava ruska ispostava plina Europi, piše Business Insider.

Prvi, "status quo" donosi scenarij u kojem političko pitanje Istočne Ukrajine i dalje ostaje neriješeno, a borbe između separatista i ukrajinske vojske se nastavljaju. Drugim riječima, status quo ne rješava ništa i otvara mogućnost za nove sukobe.

Drugi scenarij donosi produbljene sukoba:  unatoč pomirljivim tonovima iz Rusije, separatisti su i dalje van kontrole, a destabilizacija Istočne Ukrajine se nastavlja. U ovom scenariju se nazire i mogućnost ruske vojne intervencije, pridruživanje Istočne Ukrajine i zapadne sankcije Rusiji.

Najgori scenarij prema Raju Hindochi i Marcosu Arani iz "Deutsche Banke" je pogoršavanje odnosa između Rusije i Europe koji bi u najcrnijoj varijanti obustavio rusku isporuku plina Europi.

Treba naglasiti da je analiza "Deutsche banke" nastala prije zrakoplovne nesreće malezijskog zrakoplova koja je dodatno pojačala rusko-ukrajinsku krizu.

>>Pogledajte cijelu prezentaciju

Komentirajte prvi

New Report

Close