Najbogatiji Hrvat na samo jednom ulaganju izgubio 120 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2017. u 10:27
Foto: Thinkstock

“Ne može se uvijek zaraditi: Nekad se dobije, nekad se izgubi”, citira list Luksiceve riječi.

Andrónico Luksic (63), čileanski poduzetnik hrvatskog porijekla, s interesima i u Hrvatskoj (hotelijerstvo), jedan od najbogatijih kapitalista na svijetu, izgubio je oko 900 milijuna dolara u svojim investicijama izvan Čilea, piše El Comercio, privredni list iz Lime.

Kako prenosi Jutarnji list, to nije spriječilo Grupu Luksic, koju on vodi, da ove godine, nakon nekoliko uzastopnih gubitaka, ponovno poveća kapital i s lanjskog 101. mjesta na Forbesovoj listi najbogatijih svjetskih kapitala skoči na 83., ipak daleko od 27. na kojemu je bila 2011.

Luksic je u svibnju preko svoje tvrtke Vallum kupio 3 posto dionica Španjolske pučke banke (Banco Popular de España) za 120,000.000 američkih dolara. Taj ulog danas vrijedi samo 3 eurska centa (oko 22 hrvatske lipe), jer je Banco Santander sav kapital te Pučke banke konvertirao u 1 euro. Luksic, doduše, vjeruje da će na sudu uspjeti osporiti tu odluku dokazujući da Banco Popular de España vrijedi više.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Nije mu trebalo ulaganje u Španjolsku. Isti su oni mamlazi kao i mi

GATES je ušao s 155 000 000 EUR u FCC 2013. po cijeni 14

sada je ta ista dionica 9

https://www.bloomberg.com/quote/FCC:SM

Nije mu trebalo ulaganje u Španjolsku. Isti su oni mamlazi kao i mi

mogao je tako uložiti i kod nas, J&T, HPB, Karlovačka, čak je mogao s tim iznosom postati i većinski vlasnik gotovo sve tri

New Report

Close