Nagodbe u saudijskim korupcijskim aferama premašile 106 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2018. u 15:32
Foto: Reuters

Deseci pripadnika kraljevske obitelji, bivši državni dužnosnici i utjecajni poslovni ljudi, našli su se među uhićenima tijekom antikorupcijske akcije.

Nagodbe u slučajevima korupcije u Saudijskoj Arabiji premašile su 106 milijarda dolara, rekao je u utorak saudijski državni odvjetnik Saud al-Mojeb, dodajući da se još 54 osobe nalaze u pritvoru dok traje istraga u sklopu velike antikorupcijske kampanje.

Vrijednost nagodbi trenutno iznosi više od 400 milijarda rijala (oko 106,6 milijarda dolara) što uključuje "različite oblike imovine, među kojima nekretnine, tvrtke, obveznice, dionice, gotovinu i drugu imovinu", navodi se u izjavi tužitelja.

Od studenoga prošle godine kad je pokrenuta velika antikorupcijska kampanja, ukupno je saslušana 381 osoba, a još ih se 54 nalazi u pritvoru. Ostali su pušteni nakon što su ili priznali krivnju i postigli nagodbu s vlastima, ili nije bilo dovoljno dokaza protiv njih.

"Pregovori i nagodbe završeni su s brojnim (privedenim osobama) i sada su slučajevi predani Uredu državnog tužitelja kako bi se dovršile odgovarajuće procedure", dodaje se u izjavi.

Deseci pripadnika kraljevske obitelji, bivši državni dužnosnici i utjecajni poslovni ljudi, našli su se među uhićenima tijekom antikorupcijske akcije.

Posljednjih tjedana brojni osumnjičenici su oslobođeni nakon što su, kako je objavljeno, postigli nagodbu s vlastima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ovo je ipak Hrvatistan i na kraju ipak imaš moralne vertikale ustavnog suda.

Zbog čega Hrvatska tako ne rješava lo.povske tajkune.

Umjesto da im nudi nekakve predstečajne nagodbe, neka vrate novce koji su dobili izvlačenjem iz firmi.

Svi suci isto bi trebali dobivene novce.

Ili zatvor u Saudijskoj Arabiji.

New Report

Close