Na ovu bi se zemlju hrvatski turistički djelatnici mogli ugledati

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2012. u 12:15
Thinkstock

Postavlja se pitanje zašto njemački nogometni klubovi u zimskoj pauzi ne dolaze na pripreme u Hrvatsku?

Nogometnim zvijezdama njemačke Bundeslige preostalo je nekoliko dana odmora. Naime, nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, klubovi kreću na pripreme za nastavak sezone  u inozemstvo, piše Deutsche Welle.

Postavlja se pitanje zašto njemački nogometni klubovi u zimskoj pauzi ne dolaze na pripreme u Hrvatsku? Na Jadranu početkom siječnja nije puno hladnije nego primjerice na turskoj obali. U Splitu se u siječnju zabilježi prosječna temperatura od oko 10 stupnjeva Celzijevih, dok se u turskom Beleku živa u termometru popne u prosjeku na 15 stupnjeva. U Beleku se tradicionalno održava trening-kamp nekolicine bundesligaša, ali ne i u Splitu. Kako DW navodi, razlog nisu samo meteorološke posebnosti. Tu je i sportska infrastruktura – u kombinaciji s ugodnim temperaturama. Turski Belek Nijemcima predstavlja pragmatično rješenje, a hrvatskim turističkim djelatnicima može poslužiti kao dobar primjer što se sve može napraviti i izvan glavne sezone. Naime, taj se grad na obali Sredozemnog mora 'specijalizirao' na sportski turizam.

U Beleku se redovito pripremaju ne samo njemački, već i klubovi iz drugih zemalja. Da klima nije razlog što se izbjegava Hrvatska, dokazuje i primjer Hajduka. Naime, splitski se klub prošle zime za nastavak natjecanja u Hrvatskoj nogomtnoj ligi pripremao upravo u – Beleku, a Slaven Belupo je bio u susjednoj Antalyji.

Zašto bi njemački klubovi trebali doći u Hrvatsku, kad i hrvatski klubovi odlaze u Tursku? Ovaj je trend da se bundesligaški klubovi u zimskoj pauzi odreda pripremaju u toplijim krajevima prisutan već godinama. Ovoga puta (sezona 2012./2013.) svih 18 klubova putuje u inozemstvo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close