Na Obaminoj ‘zelenoj listi’ 154 kompanija

Autor: Tomislav Pili , 03. prosinac 2015. u 21:59
Predsjednik Barack Obama/Reuters

Ekološkoj inicijativi američkog predsjednika pridružile se nove 73 tvrtke.

Dodatnih 73 američkih kompanija pridružilo se ekološkoj inicijativi predsjednika Baracka Obame koja bi trebala podržati dogovor na pariškoj Konferenciji o klimatskim promjenama Ujedinjenih naroda. S ovim posljednjim širenjem ukupan broj kompanija popeo se na njih 154.

Među novopridruženima je LinkedIn i Airbnb, rudarska kompanija BHP Billiton te trgovac robe široke potrošnje VF koji u svom portfelju drži brend Timberland. Inače, najzvučnija imena na listi su internetski trgovac Amazon, zatim Google, kemijski div DuPont, Microsoft, trgovački lanac Walmart te zrakoplovni prijevoznik JetBlue Airways. Kompanije su se ovime obvezale da će smanjiti emisije stakleničkih plinova i potrošnju pitke vode te koristiti više energije proizvedene iz obnovljivih izvora.

O ekonomskoj snazi do sada pridruženih kompanija dovoljno govori podatak da zapošljavaju 11 milijuna ljudi i imaju godišnje prihode od 4,2 bilijuna dolara. Prema navodima Bijele kuće, ova "zelena lista" će utjecaj na krčenja šuma svesti praktički na nulu. Obamina inicijativa pokrenuta je još u srpnju, a želja je prvog čovjeka Amerike da korporativni sektor podrži međunarodni sporazum o klimatskim promjenama. Obama često naglašava kako sve više kompanija shvaća da zaštita okoliša predstavlja golemu poslovnui priliku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close