Na Malti ubijena novinarka koja je smetala mafiji, ali i vlastima

Autor: Agencija VLM , 17. listopad 2017. u 11:51
FOTO: Reuters

Novinarka Daphne Caruana Galizia otkrila je aferu Panama Papers, a jučer je ubijena nedaleko od svoje kuće.

Novinarka Daphne Caruana Galizia koja je otkrila aferu Panama Papers na Malti ubijena je jučer u eksploziji autobombe ispred u blizini njezine kuće, piše Guardian.

Novinarka je preminula kada je njezin automobil, Peugeot 108, eksplodirao nakon aktiviranja bombe, a eksplozija je bila toliko jaka da su dijelovi vozila odletjeli do obližnjeg polja.

Daphne Caruana Galizia pisala je blog koji su stanovnici Malte pratili više nego ostale medije u državi, a smetala je kako vlastima, tako i pripadnicima mafije.

Prema njezinim najnovijim otkrićima, premijer Malte Joseph Muscat sa svoja najbliža dva suradnika bio je umiješan u rad takozvanih offshore tvrtki i prodajom putovnica Malte, ako i uplatama Vlade Azerbejdžana.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za njezinu smrt, a predsjednica Malte Marie-Louise Coleiro Preca pozvala je na mir.

– Svi znaju da je Galizia bila oštra kritičarka, koliko politički tako i osobno, ali nitko ne može opravdati ovakav barbarski čin – rekla je ona.

Prema pisanju lokalnih medija, ubijena novinarka je prije 15 dana policija prijavila prijetnje smrću. Svoj posljednji članak na blogu je objavila jučer u 14.35 sati, a ubijena je u eksploziji koja se dogodila nešto nakon 15 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close