Na istoku Francuske razotkrivena albanska narkomafija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2012. u 11:03
EPA

Posljednjih godina albanska mafija je počela aktivnije djelovati u Francuskoj.

Prošlog tjedna je u operaciji na istoku Francuske u Mulhouseu u operaciji u kojoj je sudjelovalo blizu 250 francuskih, švicarskih i njemačkih policajca prevedeno 43 osumnjičenih, od kojih je 20 ostalo u pritvoru zbog trgovine drogom, objavila je u utorak francuska policija.

Posljednjih godina albanska mafija je počela aktivnije djelovati u Francuskoj, objasnio je na konferenciji za novinare policijski dužnosnik zadužen za istragu Remi Coutin. U Mulhouseu i u regiji tri granice je 16. listopada izvedena racija tijekom koje je zaplijenjeno desetak kilograma heroina, novac i ručno oružje. Skupina osumnjičenih je bila aktivna u tri zemlje. Policija je naglasila da nije željela omogućiti da granice kriminalcima posluže kao zaštita.

Istragu su u ljeto 2010. počeli graničari, a zatim je organizirana specijalna postrojba francuskih, njemačkih i švicarskih policajaca uz suradnju Europola i Eurojusta, agencija europske policije i pravosuđa, koje su istraživale dvije godine.

Osumnjičeni, stari između 25 i 35 godina, uglavnom su albanski i državljani Kosova, koji su drogu dopremali s Balkana, kaže francuska policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close