Na Dunavu pet marina, dvije na Tisi

Na Begeju marina će se nalaziti u središtu Zrenjanina Na Begeju marina će se nalaziti u središtu Zrenjanina

Prema studiji Zavoda za urbanizam Vojvodine, izgradnja marina predviđena je na ukupno 11 riječnih lokacija, a u njih će moći uploviti brodovi dugi do 12 metara.

Prema rezultatima studije, koju su izradili Zavod za urbanizam Vojvodine i tvrtka Ehting iz Beograda, u suradnji s pokrajinskim Sekretarijatom za privredu i turizam, osim Begeja, izgradnja marina planirana je na još 10 lokacija na Dunavu, Tisi, Savi i Tamišu.

Predrag Knežević, direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine, za RTV je rekao da je studija predvidjela pet marina na Dunavu, dvije na Tisi i po jednu na sistemu DTD, Savi, Tamišu.

Marine su predviđene za plovila dužine od 6,5 metara i manje do 12 metara.  "Kada je riječ o Dunavu, marine su predviđene za Bačko Novo Selo, Sremske Karlovce, Stare Banovce, Kovin i Staru Palanku. Na Tisi, to su Senta i Titel, na Savi to će biti Sremska Mitrovica. Na Tamišu, marina će biti u Pančevu", objasnio je Knežević.

Nakon dobivanja građevinske dozvole, rok za završetak radova je od 4 do 5 mjeseci.  Projektom je predviđena marina kao i izgradnja pristaništa na Begeju u samom središtu Zrenjanina.

U sklopu projekta, predviđena je i izgradnja biciklističke staze od pristaništa u Zrenjaninu do granice s Rumunjskom, a na taj način, Zrenjanin bi mogao privući nove turiste jer se otvara novi plovni put uzmeđu dvije susjedne države. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve