Na autocesti od Počitelja do Međugorja gradit će se najveći most na Neretvi

Autor: Poslovni dnevnik , 23. prosinac 2014. u 11:21
Radovi na poddionici moraju biti završeni za 30 mjeseci

Pokrenuta je procedura za izgradnju nove poddionice na Koridoru 5c.

JP Autoceste FBiH objavilo je 19. prosinca međunarodni poziv za dostavljanje aplikacija u postupku predkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Međugorje, javlja portal Klix.ba"

Na ovoj poddionici gradit će se najduži most na Koridoru 5c – Počitelj, koji je dug 975 i visok 85 metara, s monolitnim stupovima te rasponskom konstrukcijom između stupova od 147 metara. Most se nalazi sjeverno od grada Počitelja na poddionici autoceste Koridora Vc Počitelj – Međugorje i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste", izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić. Poddionica Počitelj – Međugorje ukupne je dužine deset kilometara.

Novac za izgradnju te dionice osiguran je iz sredstava Europske investicijske banke (EIB).Ugovor za izgradnju i nadzor nad izgradnjom ove dionice bit će potpisan u prvoj polovini sljedeće godine, dok rok za završetak izgradnje autoceste na Koridoru Vc poddionica Počitelj – Međugorje iznosi dvije i pol godine, odnosno 30 mjeseci. "Ovo je nastavak izgradnje novog investicijskog ciklusa autoceste na Koridoru Vc ukupne dužine 80 kilometara. Izgradnjom ove poddionice povezuju se gradovi Počitelj i Međugorje s granicom s Hrvatskom", priopćili su iz Autocesta FBiH. 

Komentirajte prvi

New Report

Close