Mursiju će se suditi za uvredu suda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. siječanj 2014. u 08:27
Mohamed Mursi (EPA)

Mursi će odgovarati za optužbe izrečene tijekom govora krajem lipnja, nedugo prije nego je svrgnut, u kojem je predbacio jednom sucu da je “pokrivao izborne prijevare” tijekom izbora 2005.

U Egiptu će se voditi sudski procesi protiv 25 osoba zbog "uvrede suda", među kojima i bivšem predsjedniku Mohamedu Mursiju kojeg je vojska svrgnula i nekolicini islamista, ali i liberala, među kojima i aktivistu Alaa Abdel Fatahu, doznaje se od sudskog izvora.

"Za sada znamo da ista optužba tereti 25 osoba, ali još ne znamo hoće li se raditi o jednoj aferi ili više procesa", rekao je Ahmed Seif Abdel Fatah, odvjetnik i otac Alaa Abdel Fataha, koji se istaknuo tijekom pobune 2011. kojom je s vlasti potjeran Hosni Mubarak.

Osim Mursija i Abdel Fataha, nekoliko čelnika Muslimanskog bratstva svrgnutog predsjednika također će se suditi kao i novinarima i politologu i bivšem zastupniku Amar Hamzawyju, iz liberalnog pokreta Egipta.

Svi su optuženi za uvredljive govore o pravosudnoj instituciji i njezinim članovima, prema službenoj agenciji Mena koja precizira da nije određen datum procesa.

Mursi će odgovarati za optužbe izrečene tijekom govora krajem lipnja, nedugo prije nego je svrgnut, u kojem je predbacio jednom sucu da je "pokrivao izborne prijevare" tijekom izbora 2005.

Komentirajte prvi

New Report

Close