Monti izlazi na izbore na čelu nove koalicije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. siječanj 2013. u 11:04
Mario Monti (Epa)

Po ispitivanjima javnih mišljenja, do 50 posto birača planira biti suzdržano ili još nije odlučilo kome će dati svoj glas na izborima 24. i 25. veljače.

Talijanski premijer Mario Monti izjavio je u petak da će na parlamentarne izbore u veljači izaći na čelu nove centrističke koalicije "S Montijem za Italiju" kojoj trenutno ispitivanja javnog mišljenja daju jedva nešto više od 12 posto glasova na predstojećim izborima.

Monti (69), bivši povjerenik Europske komisije koji je zamijenio na dužnosti premijera Silvija Berlusconija u studenome 2011. kada se Italija borila da izbjegne financijsku krizu, najavio je prošlog tjedna da će se kandidirati za drugi mandat. Monti je kazao u petak da će se njegova koalicija zvati "S Montijem za Italiju". "Nadam se da će (novi koalicija) pomoći u poboljšanju politike i da će probuditi interes onih Talijana koji su okrenuli leđa politici da se ponovno aktivno uključe u javne poslove", rekao je Monti.

Po ispitivanjima javnih mišljenja, do 50 posto birača planira biti suzdržano ili još nije odlučilo kome će dati svoj glas na izborima 24. i 25. veljače. Anketa koju je proveo institut Tecne pokazala je da će Montijeva koalicija vjerojatno privući jedva nešto više od 12 posto birača te da zaostaje za Demokratskom strankom (PD) Piera Luigija Bersanija te Berlusconijevom strankom Narod slobode (PDL).

Komentirajte prvi

New Report

Close