Mladi genijalac: S 19 godina osmislio kriptovalutu koja danas vrijedi 500 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2018. u 11:26
Foto: Thinkstock

Buterin kaže da je inspiraciju također pronašao na natjecanju iz robotike u strateškoj raspravi te da je taj trenutak odredio njegovo političko razmišljanje.

Tvorac "najpopularnije" kriptovalute u svijetu – Ethereum i zvijezda u svijetu kriptovaluta, 24-godišnji Vitalik Buterin svrstan je u Forbesovih top 30 najbogatijih ispod 30 (30 under 30), piše Večernji list.

S 19 godina je osmislio i kreirao kriptovalutu Ethereum čija vrijednost danas dostiže i do 500 milijuna dolara. Nije samo popularan u svijetu kriptovaluta već i na društvenim mrežama gdje ga na Twitteru prati više od 689 tisuća ljudi. Odustao je od fakulteta kako bi počeo raditi na vlastitoj kriptovaluti ne sluteći da će 5 godina kasnije postati najmlađi kriptobogataš.

Buterin je rođen u Rusiji 1994. godine, odrastao je u Moskvi sve dok nije emigrirao u Kanadu sa svojom obitelji. Još u osnovnoj školi pohađao je razred za darovite učenike, a isticao se u brojnim predmetima uključujući matematiku, programiranje i ekonomiju.

Buterin je bio ljubitelj popularne igre World Of Warcraft, a trenutak koji mu je promijenio život dogodio se baš dok je igrao tu igru. Blizzard je promijenio čaroliju njegovog omiljenog junaka u igrici te je Buterin zaspao u suzama kada je shvatio koliko tako velika kompanija može utjecati.

Buterin kaže da je inspiraciju također pronašao na natjecanju iz robotike u strateškoj raspravi te da je taj trenutak odredio njegovo političko razmišljanje.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ethereum ima Mcap od cca 85 mlrd $, a ne 500mil$.

New Report

Close