Delta Agrar izlazi na burzu u Beču i Varšavi

Autor: Poslovni dnevnik , 09. travanj 2018. u 08:00
Plan Delta Agrara je da u sljedećih četiri do pet godina pod voćem ima 1000 hektara/D. Javorović/PIX

Kompanija iz sastava Delta Holdinga planira ove godine proizvodnju voća povećati za čak 20 posto u odnosu na 2017.

Ova će godina za Deltu Agrar, kompaniju iz sastava Delta Holdinga Miroslava Miškovića, obilježiti izlazak na burzu, rekao je za list Poljoprivrednik direktor kompanije Ivan Kostić.

Prema njegovim riječima, Delta Agrar bit će prva srpska kompanija koja će se naći na burzama u Varšavi i Beču, javlja portal eKapija. Usto, Kostić kaže da u području stočarstva planiraju unaprjeđivanje proizvodnje kako bio u sljedeće dvije godine imali 6000 ovaca i 15.000 janjadi, povećali broja tovljenika do 2020. na 170.000 i proizvodili 20 milijuna litara mlijeka za dvije godine.

Na pitanje novinara početkom ove godine – osniva li se farma ovaca zbog izvoza ovčjeg mesa u Kinu, Marija Desivojević Cvetković, potpredsjednica Delta Holdinga, rekla je da bi bilo bolje da je država osigurala uvjete za izvoz svinjskog mesa, jer ga ima više.

Ona je dodala da će kompanija ovčje meso izvoziti u Kinu budu li imali dovoljne količine za taj posao. "Plan je i da promet voćarske proizvodnje povećamo za 20% u odnosu na 2017. godinu", rekao je Kostić Poljoprivredniku, dodajući da, kada je riječ o agrodistribuciji, planiraju rast tržišnog udjela i prodaje.

"Zajedno s našim dugogodišnjim partnerom Pioneerom izgradit ćemo novi doradni centar sjemena u Staroj Pazovi, što će nam omogućiti proširenje kapaciteta proizvodnje i dorade. Ratarstvo, kao grana našeg poslovanja, također je oborilo sve rekorde prošle godine, iako su vremenski uvjeti bili loši.

Delta Agrar nastavit će ulagati u preciznu poljoprivredu i najsuvremeniju tehnologiju", objasnio je Kostić. U ukupnom prihodu Delta Holdinga prošle godine Delta Agrar je imao najveći udio (43%). Delta Agrar ove godine godini planira uložiti 40,9 milijuna eura i u sljedećih četiri do pet godina imati čak 1000 hektara pod voćem. 

Komentirajte prvi

New Report

Close