Mišković širi hotelsko carstvo, njegov je i luksuzni Holiday Inn

Autor: Poslovni dnevnik , 02. studeni 2016. u 22:00
Holiday Inn brend je najvećeg svjetskog lanca hotela InterContinental

Vlasnik Delta Holdinga preuzeo je i Belexpo centar, najveće kongresno središte u glavnom gradu Srbije.

Kompanija Delta Holding kontroverznog srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića nastavlja sa širenjem turističko-hotelijerske djelatnosti. Prije nekoliko dana Delta je postala vlasnik hotela Holiday Inn i s njim povezanog Belexpo centra u Beogradu. Holiday Inn je hotel s četiri zvjezdice, ima 140 soba i sedam dvorana za sastanke, dok je Belexpo centar višenamjenski prostor najveći te vrste u Beogradu, koji se prostire na 2500 četvornih metara, a pogodan je za organiziranje sajmova, kongresa, svečanih manifestacija i izložbi s više međusobno odvojenih izlagača.  

"Iako Holiday Inn ima dobre poslovne rezultate, naša je namjera što je moguće više unaprijediti ga i pružiti gostima još bolju uslugu", rekao je potpredsjednik Delta Holdinga i glavni direktor hotela Crowne Plaza Živorad Vasić.  Prema njegovim riječima, Belexpo centar ima veliki neiskorišteni potencijal za organizaciju događaja, što se savršeno uklapa u strategiju Delta Real Estatea da u Beogradu razvija kongresni turizam, u kojem posao nije sezonskog tipa, već traje cijelu godinu. 

 

140soba

ima beogradski hotel Holiday Inn

Suradnja s lokalnim vlastima
Kupovinom hotela Holiday Inn i Belexpo centra, za zasad nepoznatu cijenu, Delta nastavlja širiti svoje poslovanje u Srbiji u strateškim sektorima, kao što su poljoprivreda i razvoju nekretnina, te učvršćuje suradnju s InterContinentalom koja se sada odvija kroz tri brenda te velike hotelske grupacije, od kojih su dva Holiday Inn i Crowne Plaza.  Naime, Miškovićev Delta Holding sada je vlasnik hotela Holiday Inn i Crowne Plaza u Beogradu, kao i budućeg hotela InterContinental Ljubljana, čije je otvaranje planirano za proljeće 2017. godine. To je dosad najveći posao srpske kompanije Delta Holding na tržištu Europske unije.Gradnja hotela InterContinental Ljubljana, na prostoru između Slovenske i Tivolske ceste te Dvoržakove ulice, počela je u prosincu prošle godine, a tom prigodom je Živorad Vasić izjavio da je "prezadovoljan sarudnjom s lokalnim vlastima u glavnom gradu Slovenije".

Prvi s pet zvjezdica
Riječ je o prvom ljubljanskom hotelu s pet zvjezdica, koji će imati 165 soba, dvije dvorane, spa centar s bazenom i fitness zonom i tzv. predsjednički apartman. Na posljednjem, 21. katu, bit će smješten restoran s panoramskim pogledom na Ljubljanu. Vrijednost investicije je 42 milijuna eura, a hotel će zaposliti više od 200 radnika.  Za glavnog izvođača radova izabrana je kompanija CGP, a nadzor obavlja kompanija Elita, obje iz Slovenije. Ugovor o menadžmentu potpisan je s InterContinental Hotels Groupom, što znači da će menadžeri te kompanije upravljati novim hotelom. InterContinental je najveća hotelska grupacija na svijetu u čijem je sastavu više od 5000 hotela u stotinjak zemalja, te nudi 12 hotelskih brendova. 

Novo ulaganje

Delta bi gradila InterContinental i u Beogradu
Delta Holding ističe da je spreman početi izgradnju hotela InterContinental Beograd za što postoji već pripremljen plan i lokacija. Hotel s pet zvjezdica trebao bi biti izgrađen u novobeogradskom bloku 20, između zgrade Delta Holdinga i hotela Hyatt. Imat će 220 soba, luksuzni spa centar, veliku dvoranu i nekoliko manjih konferencijskih sala. Projekat bi, prema procjeni direktora hotela Crowne Plaza Živorada Vasića, mogao dosegnuti vrijednost od oko 40 milijuna eura. Na pitanje hoće li novi hotel odvući dio gostiju iz Crowne Plaze, Vasić kaže da će napraviti sinergiju, a hoteli će biti različiti po cijenama i izgledu.

Komentirajte prvi

New Report

Close