Mišković planira izgraditi i drugi hotel u Ljubljani

Autor: Poslovni dnevnik , 04. prosinac 2018. u 14:37
Mišković zadovoljan, cijena noćenja u dvokrevetnoj sobi, s doručkom, kreće se od 200 eura naviše

Novi Deltin hotel u glavnom gradu Slovenije neće biti najviše kategorije, ali će biti dio jednog od međunarodnih hotelskih lanaca.

Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga i hotela InterContinental u Ljubljani, toliko je oduševljen dobrim poslovanjem prvog hotela s pet zvjezdica u glavnom gradu Slovenije, da već najavljuje izgradnju novog, javlja portal Siol.net. 

Hotel InterContinental, sa 165 soba, nakon dvije godine gradnje prve goste je primio u kolovozau prošle godine. Ove je godine u prosjeku bio popunjen 70%, što je prema riječima Saše Zor, direktorice prodaje i marketinga InterContinentala, više od očekivanja. To je manje od usporedivih hotela u Ljubljani, ali kako tvrde, to nije njihov glavni cilj. Više od visoke popunjenosti žele "prave goste" koji će stvoriti visoku dodanu vrijednost.

Ne brine ih konkurencija
Od travnja do kraja listopada popunjenost je bila 90%, a u nekoliko navrata hotel je bio potpun rasprodan. Predsjednički apartman, u kojem noćenje treba platiti 1700 eura, bio je popunjen više od 30%.  "U usporedbi sa sličnim hotelima u Ljubljani u prvoj godini poslovanja zabilježili smo 55 eura višu ostvarenu prosječnu cijenu po sobi. U Ljubljanu smo doveli novu nišu premium gostiju.

Oni su zahtjevniji, ali su za udobnost spremni platiti više", objašnjava Saša Zor. Cijena za dvokrevetnu sobu, s doručkom, kreće se od 200 eura naviše.  U InterContinentalu tvrde da ih ne brine najavljena gradnja konkurentnih hotela u glavnom gradu Slovenije. Vjeruju da će hotel s pet zvjezdica, kojeg gradi Zlatarna Celje, pomoći da se poveća razina usluga u Ljubljani. 

Želi u Hrvatsku i Albaniju
Tome će pridonijeti i Miškovićev drugi ljubljanski hotel. Siol.net navodi da Delta već planira izgraditi novi hotel koji neće biti najviše kategorije, ali će biti dio jednog od međunarodnih hotelskih lanaca. Ne žele o tome otkriti više, detalji će biti poznati početkom iduće godine. "Vlasnik ima velike apetite u Ljubljani", kaže Saša Zor. Mišković već godinama širi svoje hotelijersko poslovanje u regiji.

U Beogradu upravlja hotelima Crowne Plaza, Holiday Inn i Park, a spominjala se i gradnja InterContinentala u glavnom gradu Srbije. Iz Delte su, također, još prije dvije godine najavljivali ulaganje u hotelijerstvo u Hrvatskoj i Albaniji. U Hrvatskoj je u igri, prema pisanju Blica, nekoliko lokacija i navodno su počeli pregovori s lokalnim vlastima. U Albaniji se spominjala mogućnost partnerskog ulaganja s poznatom lokalnom kompanijom. Početkom 2018. mediji su prenijeli informaciju da Delta pregovora o kupnji zemljišta u Zagrebu na kojem će izgraditi hotel InterContinental. 

Komentirajte prvi

New Report

Close