Mišković Delta Planet gradi bez dozvole

Autor: Poslovni dnevnik , 17. prosinac 2017. u 22:00
Foto: PD

Delta Real Estate premašio je razinu gradnje dopuštenu u sklopu pripremnih radova bez građevinske dozvole.

Zakon o uređenju prostora i građenju RS propisuje da se pod pripremnim radovima podrazumijevaju podzemni radovi do nulte kote, međutim, to ne vrijedi za kompaniju Delta Real Estate Miroslava Miškovića, koja je odavno premašila propisanu razinu gradnje na novom trgovačkom centru u Banjoj Luci – Delta Planet. Trgovački objekt već ima podignute dvije etaže iako za to nema građevinske dozvole, a nadležne institucije ne reagiraju, otkriva portal Capital.ba.

Te informacije, kako navodi portal, potvrđene su i u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS u kojem navode da je investitor 14. rujna podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju trgovačkog centra, ali se u ministarstvu vodi upravni postupak po tom zahtjevu.

 

60 milijuna

eura uložit će Miroslav Mišković u banjalučki Delta Planet

Gradnja dvije etaže nije obustavljena, iako im dozvola nije izdana što se objašnjava time da “investitor nije kompletirao dokumentaciju”. “Građevinska dozvola bit će izdana u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i građenju RS, kada investitor kompletira dokumentaciju, kako je to od njega u upravnom postupku zatraženo, i kako to propisi predviđaju”, navode u ministarstvu. To su trebali preispitati i građevinski inspektori Inspektorata RS, jer im je ministarstvo dostavilo kopije svih dosad izdanih dozvola, tvrdi Capital.ba.

 

Nova radna mjesta za nekoliko stotina radnika

Na polaganju temeljnog kamena 29. lipnja ove godine Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, rekao je da je Delta Planet velika investicija od oko 60 milijuna eura te da će trgovački centar zapošljavati nekoliko stotina radnika. “Izravno ili neizravno, budući da će se raditi o trgovini i uslugama, očekujemo i da se u gradu poveća promet i da se privuku novi kupci i gosti”, rekao je Radojičić.

U Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS pokušavaju “zamagliti oči”, objašnjava Capital.ba, te navode da je dozvola za izvođenje pripremnih radova za izgradnju trgovačkog centra izdana 4. kolovoza ove godine, te dodaju da ona važi i za “izvođenje dijela građevinskih radova na samom predmetnom objektu, odnosno za izvođenje radova na podzemnoj etaži, a što obuhvaća i stropnu konstrukciju iznad te etaže”. Međutim, dvije već podignute etaže nitko ne spominje.    

Komentirajte prvi

New Report

Close