Milijarda eura za modno carstvo Pierra Cardina

Autor: Tomislav Pili , 22. prosinac 2016. u 22:00
Foto: Reuters

Slavni francuski modni dizajner objavio za koliko je novca spreman prodati svoju kompaniju.

Slavni francuski modni dizajner Pierre Cardin (94) izvjesio je cijenu za svoje modno carstvo – tko ga želi kupiti, neka pripremi okruglo milijardu eura. Nakon što je ovoga mjeseca u Parizu proslavio 70 godina u modnom biznisu, Cardin očito nema namjeru tako brzo otići iz njega. “Ako nemate novca, nemojte kupovati. Mogu si priuštiti da umrem, a da ne prodam kompaniju”, izjavio je u razgovoru za Bloomberg.

Inače, priče o prodaji slavnog modnog brenda za koji su čule čak i modne neznalice traju već 30-ak godina. Naime, Cardin je prvi puta lansirao ideju o prodaji krajem 80-ih, a tokom godina s vremena na vrijeme je ta priča postajala aktualna. No, potencijalni kupci trebali bi znati što kupuju. Uz vrijednost samog brenda, prihodi tvrtke koja upravlja Cardinovim licencama dosegli su prošle godine 32,5 milijuna eura, dok je dobit pala 13 posto na 3,3 milijuna eura.

Prije 25 godina Cardin je imao oko 800 aktivnih licenci, danas ih je 350. Pierre Cardin posjeduje i lanac restorana Maxim. Prvi restoran kupio je 1981. godine, a kasnije ga je putem franšiza proširio diljem svijeta. Cardin je nedavno izjavio da je dobio ponudu od 2,5 milijarde eura za restoransko carstvo.      

Komentirajte prvi

New Report

Close