MHP najavljuje novo širenje Perutnine Ptuj izvan regije

Autor: Poslovni dnevnik , 24. veljača 2019. u 22:01
Dio grupe je i tvornica Perutnina Ptuj-Pipo u Čakovcu /Marko Jurinec/PIXSELL

MHP tvrdi da će uložiti oko 200 milijuna eura u sljedećih četiri do pet godina, uglavnom u proizvodne pogone.

Ukrajinski MHP, jedna od najvećih međunarodnih poljoprivredno-industrijskih grupa, završila je krajem prošlog tjedna dogovor o kupovini Perutnine Ptuj, najvećeg proizvođača proizvoda od peradi u jugoistočnoj Europi.

Time je MHP sa 91% dionica postao najveći dioničar Perutnine Ptuj, u sklopu koje posluje i Perutnina Ptuj-Pipo u Čakovcu.   Kupovna cijena za Perutninu Ptuj nije poznata, ali je Delo nedavno pisalo da će ruski Sij, dosadašnji vlasnik kompanija, ostvariti dobit prodajom jer je Perutninu Ptuj kupio za oko 70 milijuna eura, a krajem prošle godine vrijednost Perutnine procijenio na 82 milijuna eura. Konačna kupovna cijena ovisit će o rezultatima revizije poslovanja Perutnine Ptuj za razdoblje do 31. prosinca 2018. godine.

Uložit će 200 milijuna eura
Novi predsednik Uprave postao je Enver Šišić, koji je, kako navodi Siol.net, radio u Perutnini Ptuj između 1998. i 2014. godine, između ostalog i kao voditelj velikih investicijskih projekata u inozemstvu, te direktor Perutnine Ptuj B. Nakon toga, do 2016. bio je direktor Dukata u Zagrebu. Krajem 2016. vratio se u Sloveniju i postao izvršni direktor proizvodnje u grupi Perutnina Ptuj.   

 

Šišić

Akvizicijom će Perutnina otključati akumulirani potencijal.

Nakon preuzimanja, MHP grupa se još jednom obvezala da će održavati najviše tržišne i međunarodne standarde kvaliteta i unaprijediti ih, da će otvoriti nova radna mjesta, kao i da će proširiti proizvodnju, pridonijeti razvoju proizvoda i prepoznatljivosti brendova.  U studenome prošle godine John Rich, neizvršni direktor grupacije MHP, rekao je da MHP želi investirati oko 200 milijuna eura u sljedećih četiri do pet godina, uglavnom u proizvodne pogone Perutnine.

"Ovo partnerstvo dodatno potvrđuje MHP kao najbrže rastućeg europskog proizvođača mesa od peradi i predstavlja veliki strateški korak u jačanju pozicije kompanije na globalnoj razini", izjavio je direktor MHP-a Yuriy Kosiuk i dodao da je siguran u uspješnu budućnost Perutnine Ptuj na temelju partnerstva. 

Očekuje podršku Ukrajinaca
Enver Šišić, novi predsjednik Uprave, rekao je da vjeruje kako će akvizicijom kompanije od strane MHP grupe Perutnina Ptuj konačno otključati akumulirani potencijal. "Uz podršku MHP-a kompanija će nadmašiti regionalne okvire", dodao je Šišić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close